Uitzending
Editie NL - Aflevering 30

Aflevering 30

Editie NL

11-2-2019

| 198 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Bijles is booming. -Bijklussen in het leger. -De exen van je ex. -Doula puft mee.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

De exen van je ex
Enig idee hoeveel bedpartners jij en je lief samen hebben? Soa Aids Nederland meent dat een zogenoemde exenmeter jongeren confronteert en het belang van veilig vrijen duidelijk maakt. Vandaag nemen scholieren in Velp een kijkje met een VR-bril in een al dan niet gevulde slaapkamer.

Doula puft mee
Zwangere vrouwen doen vaker een beroep op een doula. Het is een vrouw die je mentaal ondersteunt, tijdens de zwangerschap en geboorte. Als het eenmaal zover is, wijkt een doula niet van je zijde. Ze is er als je thuis bevalt, en ook als je naar het ziekenhuis gaat.

Bijklussen in het leger
Jongeren zouden reservist moeten worden, vindt de VVD. Da's een militaire functie gewoon naast je studie of baan. Als je 17 wordt, krijg je al een brief van defensie. In die brief zou ook moeten komen te staan dat je reservist kunt worden.

Bijles is booming
Thuis je huiswerk maken, dat is nogal ouderwets. Een groeiend aantal jongeren gaat tegenwoordig naar huiswerkbegeleiding of bijles. De branchevereniging van studiebegeleidingsinstituten maakt zich zorgen over de professionaliteit van al die nieuwkomers.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 30 werd uitgezonden op maandag 11 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie