Uitzending
Editie NL - Aflevering 26

Aflevering 26

Editie NL

5-2-2019

| 220 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Veilige YouTube voor allerkleinsten? -Nederland faalt met verkeersregels. -Ik geloof dat ik nu geloof. -Lease een LACK-tafeltje.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Lease een LACK-tafeltje
Meubelgigant IKEA wil dat klanten ook spullen kunnen huren in plaats van alleen maar kopen. In Amsterdam loopt er in een studentencomplex een proef waar jongeren meubels kunnen huren van IKEA. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. In het goedkoopste pakket zit een bedbank, fauteuil, kledingkast en klaptafel. In het duurdere een bank, een tafel, stoel, kruk, stellingkast en kast. We huren al van alles, maar zijn we ook bereid onze meubels te huren?

Ik geloof dat ik nu geloof
"Alsof een vegetariŽr in een slachthuis gaat werken, zo ongeveer." Dat is de reactie van Geert Wilders op het nieuws dat ex-PVV'er Joram van Klaveren zich heeft bekeerd tot de islam. Die bekering roept veel reacties op. Niet zo gek vanwege zijn verleden als PVV'er, maar het feit dat iemand zich als volwassene bekeert tot de islam, of een ander geloof aanneemt, dat is niet zo vreemd. Naar schatting zijn er ieder jaar honderden Nederlanders die dat doen.

Nederland faalt met verkeersregels
Het wordt er niet veiliger op in het verkeer, met onze slechte kennis van de verkeersregels. Dat moet beter, zegt de verantwoordelijke minister. Zo zijn nieuwe verkeersregels die de afgelopen tien jaar werden ingevoerd nauwelijks bekend bij automobilisten. Dat blijkt ook uit de resultaten van een quiz van de ANWB.

Veilige YouTube voor allerkleinsten?
Goed nieuws voor bezorgde ouders die bang zijn dat hun kinderen verkeerde dingen zien op YouTube! Voor de allerkleinsten is nu de YouTube Kids app gelanceerd. Op deze app zijn alleen filmpjes voor kinderen te zien. Zonder geweld en seks dus. En ook is er minder reclame. De helft van de ouders laat hun kinderen filmpjes kijken, om even een rustmomentje te creŽren. En dat zou nu met een gerust hart moeten kunnen. Toch is er ook op YouTube Kids nog steeds veel gesponsorde content te vinden.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 26 werd uitgezonden op dinsdag 5 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie