Uitzending
Editie NL - Aflevering 244

Aflevering 244

Editie NL

7-12-2017

| 187 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Dier gered van bosbrand
De omgeving van Los Angeles wordt geteisterd door enorme bosbranden. En niet alleen mensen lopen gevaar, ook dieren.

Gedist op YouTube
Rappers doen het al jaren en nu lijken ook Nederlandse Youtubers het ontdekt te hebben: disstracks. Je maakt een nummer waarin je een ander helemaal met de grond gelijk probeert te maken. Milan Knol en GameMeneer bestoken elkaar disstracks. En zij zijn niet de enige: het lijkt echte trend te zijn in YouTube-land.

Hele jaar door legaal knallen
Het is pas begin december, maar bij sommige supermarkten en winkels liggen de schappen al vol met vuurwerk. Het gaat om Categorie 1 vuurwerk: dat mag hele jaar door verkocht en afgestoken worden, door iedereen vanaf 12 jaar.

#BennieBeige
De huidkleurige beha ligt onder vuur. Voor donkere vrouwen is-ie helemaal niet handig. Met de hashtag #BennieBeige vraagt Rowen Blijd aandacht voor het probleem. Voor veel vrouwen is een huidkleurige beha handig omdat ie niet opvalt onder een wit shirt of lichte blouse. Alleen is de huidkleurige beha voor donkere vrouwen niet huidkleurig.

Kerstkonijn zijn = niet fijn
De Stichting Konijn in Nood voerde vandaag actie door met een aantal auto's naast elkaar te rijden en zo een file te veroorzaken. Ze zijn boos over de misstanden in konijnenfokkerijen: achter het kerstkonijn op je bord, gaat volgens hen heel wat dierenleed schuil.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 244 werd uitgezonden op donderdag 7 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie