Uitzending
Editie NL - Aflevering 157

Aflevering 157

Editie NL

8-8-2016

| 486 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

PLAY: Papa
Vaders nemen steeds vaker ouderschapsverlof op, blijkt uit cijfers van het CBS. Het gaat om bijna een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. En dat is goed nieuws! Maar misschien kunnen de moeders toch beter een oogje in het zeil blijven houden...

Oma's aan de hiphop
Als je het hebt over hip hop, dan denk je niet snel aan een groepje senioren. Toch kunnen ouderen en hip hop prima samengaan. De Nieuw-Zeelandse Billie Jordan weet dat als geen ander, want ze heeft al jaren de oudste hiphopdansgroep ter wereld. Haar leven wordt nu verfilmd en dus zal het hiphop-virus misschien nog meer ouderen gaan bereiken.

Vier vingers voor Turkije
Gister stak de Turkse president Erdogan vier vingers op tijdens een bijeenkomst in Istanbul. En dat gebaar maakt hij vaker. Het zou zijn ontstaan tijdens de Arabische Lente, maar tegenwoordig is het in Turkije vooral een teken van de volgers van Erdogan. Dit soort gebaren zien we vaker, en ze zijn vooral heel belangrijk voor het groepsgevoel.

Sloooooow tv
Uren kijken naar rondzwemmende vissen of een halve dag kijken naar een rijdende trein. Het klinkt voor sommigen misschien heel saai, maar voor miljoenen mensen is slow tv het ultieme relaxen. In Noorwegen is het een grote hit, en deze maand brengt Netflix het ook naar Nederland. Vooral jongeren met een drukke agenda zijn er helemaal gek van.

Van goud naar gips
Afgelopen sportweekend zat vol met gruwelijke beelden van blessures. Annemiek van Vleuten crashte bij het wielrennen, turner Samir Ait Said brak zijn been en Eljero Elia's vinger raakte uit de kom. Als je de beelden ziet vraag je je af of sporten wel zo goed voor je is.

Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 157 werd uitgezonden op maandag 8 augustus door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie