Uitzending
DWDD - Hier is.......Adriaan van Dis

Hier is.......Adriaan van Dis

DWDD

23-3-2017

| 1633 x bekeken | 0 reacties
6
DWDD presenteert voor de vijfde keer haar eigen Boekenweekgeschenk. Op donderdag 23 maart, aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt DWDD plaats voor Adriaan van Dis.

Hij ontvangt in deze uitzending: Jaap Robben, schrijver en dichter van kinder- en jeugdboeken, hij kreeg drie jaar geleden lovende recensies en drie prijzen voor zijn debuutroman Birk; Paul Beatty, in 2016 de eerste Amerikaanse winnaar van de Man Booker Prize met zijn vierde roman The Sellout; en tenslotte Dame Hilary Mantel, die wereldwijd succes oogstte met haar romans over het leven aan het hof van Hendrik VIII. Voor de eerste twee delen van de trilogie – Wolf Hall en Het Boek Henry – kreeg ze de Man Booker Prize.

‘Hier is… Adriaan van Dis’ is het legendarische Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.

In deze uitzending van DWDD was Adriaan van Dis te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel Hier is.......Adriaan van Dis werd uitgezonden op donderdag 23 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie