Uitzending
DWDD - 9-9-2013

9-9-2013

DWDD

1853 x bekeken | 0 reacties
9
In deze uitzending onder meer Sylvia Tóth, Axel Rüger, Teio Meedendorp. Muziek van Eefje de Visser, tafelheer is Adriaan van Dis.

Axel Rüger en Teio Meedendorp
Nog nooit is er in de geschiedenis van het Van Gogh Museum zo’n belangrijke ontdekking gedaan. Een nieuw werk dat toegevoegd kan worden aan het oeuvre van de wereldberoemde schilder is op zichzelf al zeldzaam, maar wat maakt het extra bijzonder? Vanavond bij ons aan tafel, directeur van het Van Gogh Museum, Axel Rüger en onderzoeker en kunsthistoricus Teio Meedendorp over deze spectaculaire ontdekking.

Sylvia Tóth
Dit jaar bestaat de roemruchte particuliere secretaresseopleiding ‘Schoevers’ honderd jaar. Peter de Waard en Petra van den Brink schreven er het boek: ‘De meisjes van Schoevers’ over, waarin de geschiedenis van het instituut wordt verteld. Van de cursus blindtypen tot de rol die Schoevers heeft gespeeld in de emancipatie van de werkende vrouw, alles komt aan bod, omlijst met veel historisch beeldmateriaal.

Aan tafel vanavond Sylvia Tóth, zij had op jonge leeftijd geen geld om zelf de dure Schoevers-opleiding te volgen, maar kocht uiteindelijk het hele instituut.

Muziek: Eefje de Visser

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 9 september door de VARA. Te gast was Sylvia Toth. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie