Uitzending
DWDD - 9-10-2014

9-10-2014

DWDD

1607 x bekeken | 0 reacties
5
In de uitzending van donderdag 9 oktober: Gerard Spong, Sywert van Lienden, Rob Wijnberg, Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Rob de Nijs. Tafeldame is Halina Reijn. Muziek is er van Bente.

Gerard Spong, Sywert van Lienden en Rob Wijnberg
Op 12 maart dit jaar zei Wilders tijdens een bezoek aan Loosduinen dat hij 'als het even kan wat minder Marokkanen' in Den Haag zou willen zien. Op 19 maart vierde hij de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in een café, waar hij zijn aanhang vroeg of zij “meer of minder Marokkanen wilden”. “Minder, minder, minder!” scandeerde een groep PVV-fans. Geschokte reacties waren het gevolg, ook binnen de partij vonden enkelen dit een stap te ver. Er werden zelfs vergelijkingen met Goebbels gemaakt en er werden in totaal 6.400 aangiften gedaan.

Vogelliefhebber Pieter van Vollenhoven
De Koninklijke Bibliotheek brengt een facsimile uit van het monumentale boek “Nederlandsche Vogelen”. Het vijfdelige werk is een van de duurste, omvangrijkste en langstlopende uitgaven uit de geschiedenis van het Nederlandse boek. “Nederlandsche vogelen” bevat in totaal 250 beschrijvingen en schitterende prenten van vogelsoorten die in Nederland voorkwamen in de achttiende eeuw. De beschrijvingen in het vanaf 1770 verschenen boek werden gemaakt door Cornelius Nozeman (1720-1786), een remonstrants predikant die zich buitengewoon interesseerde voor de biologie. Iedere beschrijving gaat vergezeld van een plaat gemaakt door cartograaf en amateurbioloog Christiaan Sepp. Het boek weegt zo’n 11 kilo! Naast Vogelliefhebber Pieter van Vollenhoven schuift ook vogelkenner Nico de Haan aan.

Rob de Nijs
De inmiddels 71-jarige Rob de Nijs heeft een nieuw album uit: ‘Nieuwe Ruimte’. Hierop staan nieuwe liedjes en bewerkingen van bestaande nummers. Vertalingen van liedjes van onder andere Charles Aznavour, Jim Croce en Boudewijn de Groot, gemaakt door Jan Rot én Belinda Meuldijk. Vanavond is Rob de Nijs bij ons te gast.

Muziek: Bente
De pas veertienjarige zangeres Bente was al tweemaal te gast bij De Wereld Draait Door. De laatste keer was in mei; toen zong ze haar Guilty Pleasure. Momenteel is Bente te zien in de film Loenatik en binnenkort verschijnt haar EP.

In deze uitzending van DWDD waren Gerard Spong, Halina Reijn, Nico de Haan, Pieter van Vollenhoven, Rob de Nijs, Rob Wijnberg en Sywert van Lienden te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 9 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie