Uitzending
DWDD - 16-10-2014

16-10-2014

DWDD

1466 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 16 oktober: Jeroen Smit, Yuri Honing, Roosmarijn Reijmer en Mark Tuitert, Eddy Posthuma de Boer. Tafeldame is Leona Philippo, muziek is een primeur!

Jeroen Smit
De Amerikaanse bedrijven Apple en Facebook halen weer even een heilig huisje neer. Zij willen als eersten ter wereld hun vrouwelijke medewerkers gaan betalen om hun eicellen te laten invriezen, zodat ze eerst carrière kunnen maken en pas op latere leeftijd aan kinderen beginnen. Facebook doet het al, Apple wil er in januari mee beginnen. Het gaat om een bedrag van maximaal 20 duizend dollar.

Is dit dé gedurfde stap die vrouwen dwars door het glazen plafond gaat laten lopen? Aan tafel bedrijfseconoom en journalist Jeroen Smit.

Roosmarijn Reijmer en Mark Tuitert
Veel nieuws van de Foo Fighters! Op 10 november komt hun album 'Sonic Highways' uit. Maar het is niet alleen een album, nee, het is ook meteen een 8-delige documentairereeks. Daarin wordt getoond hoe de plaat tot stand is gekomen: de band van Dave Grohl trok naar acht verschillende Amerikaanse steden om er telkens met lokaal bekende muzikanten een nummer te schrijven. Onder meer Josh Homme, Chris Martin, Dan Auerbach en Pharrell Williams leverden een bijdrage.

Vandaag is de eerste single uitgekomen 'Something From Nothing', morgen gaat de docu in première op HBO. Aan tafel fans met kriebels in hun buik: Yuri Honing, Roosmarijn Reijmer en Mark Tuitert.

Eddy Posthuma de Boer
Het is feest in de hoofdstad: het Amsterdam Dance Event (ADE) is losgebarsten. De grootste conferentie voor elektronische muziek wereldwijd. Vorig jaar trok het vijf dagen durende evenement maar liefst 300.000 bezoekers naar de hoofdstad. Er zijn workshops, van marketingtips voor de muzikant tot uitleg over de nieuwste muzieksoftware, discussies, colleges en natuurlijk… optredens. Heel veel en heel diverse optredens. Gisteren bezocht fotograaf Eddy Posthuma de Boer twee uiteenliggende punten in het muzikale spectrum: de Armada Night in de HMH, het label van o.a. Armin van Buren, waar deep house en trance werd gedraaid. Daarna vloog hij door de nacht naar OT301, waar onder meer de legendarische producer Mala draaide, één van de grondleggers van uitgesponnen dubstep. Wat heeft zijn lens allemaal gezien?

In deze uitzending van DWDD waren Eddy Posthuma de Boer, Jeroen Smit, Leona Philippo, Mark Tuitert, Roosmarijn Reijmer en Yuri Honing te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 16 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!