Uitzending
DWDD - 9-12-2014

9-12-2014

DWDD

1214 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten in de uitzending van dinsdag 9 december 2014 zijn: Peter Vandermeersch, Gerdi Verbeet, Erik Dijkstra en Ingrid Simons. Muziek is er van Man From The South en tafelheer is Filemon Wesselink!

Peter Vandermeersch
De loopgraven, de uitgestrekte groene weides, bezaaid met ontelbare witte kruizen, de klaprozen: ze staan in ons collectief geheugen gegrift als symbool voor de Eerste Wereldoorlog die met name in Noord Frankrijk en België een spoor van vernietiging trok. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat deze bloedige oorlog uitbrak, voor ons aanleiding voor een collegereeks met Peter Vandermeersch. Vanavond sluit hij zijn reeks af met één van de mooiste, de meest hartverscheurende gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog: Kerst 1914.

Gerdi Verbeet en Erik Dijkstra
Gerdi Verbeet en Erik Dijkstra zijn te gast om te praten over een groot nieuw project waar ze samen aan werken. En dat heeft alles te maken met een belangrijk onderdeel uit de Nederlandse geschiedenis. Ze zijn er nog volop mee bezig en hebben daarbij misschien wel jouw hulp nodig!

Ingrid Simons
Op 13 september kwam het album van Barbra Streisand ‘Partners’ uit. Een plaat die volledig bestaat uit duetten van Barbra samen met andere grootheden, o.a. Michael Bublé, Stevie Wonder, John Mayer en Andrea Bocelli. Het was voor ons aanleiding om Shirma Rouse en Leona Philippo te vragen naar hun favoriete duetten en, belanqrijker nog, Leona deed live een duet met niemand minder dan Marvin Gaye. De tweede keer deed Bo Saris dit met Amy Winehouse. Vanavond zingt Ingrid Simons een kerstduet met een overleden legende. Wie dat is en wat ze gaan zingen gaan we nog niet verklappen. Maar het wordt gegarandeerd weer geweldig!

Muziek: Man From The South
Man From The South is het alter-ego van Paul van Hulten, de singer-songwriter uit Eindhoven. Eerder in 2012 bracht hij al 'Koblenz' uit, maar inmiddels ligt zijn tweede album 'Paeonia' in de schappen. De sound wordt door 3voor12 omschreven als een 'muzikale rouwverwerking' en heeft elementen van country, folk en natuurlijk: Americana. Van Hulter is een grootmeester in melancholische, diepe en melodieuze liedjes maken en ook op Paeonia doet hij dat uitmuntend. Vanavond staat deze zuiderlijke man bij ons in de studio!

In deze uitzending van DWDD waren Erik Dijkstra, Filemon Wesselink en Gerdi Verbeet te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 9 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie