Uitzending
DWDD - 4-4-2017

4-4-2017

DWDD

684 x bekeken | 0 reacties
5
Eddy van Wessel
Fotograaf Eddy van Wessel (1965) werkt in diverse conflict- en rampgebieden. Zijn foto’s worden gepubliceerd in internationale tijdschriften zoals Stern, Paris Match, LeMonde2 en The Washington Post Magazine. Hij won de Zilveren Camera 2015 voor zijn voor zijn serie ‘Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47’. Hij is net terug uit Mosul. Bij het haastig oversteken van een straat waar sluipschutters veelvuldig slachtoffers hebben gemaakt, blesseerde hij zijn enkel en kon niet meer lopen. Kruipend over de grond, in het zicht van de sluipschutters, stond hij doodsangsten uit.

Martin Šimek
Heinrich Himmler was een van de hoofdverantwoordelijken voor de Holocaust, Reinhard Heydrich wordt gezien als de architect ervan. In 1942 werd er in Praag een aanslag op laatstgenoemde gepleegd, Heydrich bezweek uiteindelijk aan de verwondingen.

Dit vormt het uitgangspunt voor de 7-delige tv-serie ‘Himmlers hersens heten Heydrich', gebaseerd op de bestseller 'HhhH' van Laurent Binet.

Martin Šimek vertolkt in de serie middels voice-over de twee Tsjechische aanslagplegers.

Call It Off, CUT_ en De Likt
De zomer is in aantocht en dus ook het festivalseizoen! Over anderhalf week wordt het Nederlandse seizoen afgetrapt met Paaspop en onlangs maakte Glastonbury een groot deel van zijn line-up bekend. Waar moeten we heen dit jaar? We vroegen drie genomineerden van de 3FM Talent Award op welke festivalacts zij zich verheugen: Call It Off, CUT_ en De Likt.

Tafeldame: Evi Hanssen
Evi is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Evi Hanssen en Martin Simek te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 4 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie