Uitzending
DWDD - 28-5-2013

28-5-2013

DWDD

2182 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Neelie Kroes, Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings, Ronnie Terpstra, Maartje Rammeloo, Petra Stoute en Priscilla van der Feen. Muziek is er van Vampire Weekend, tafeldame is Claudia de Breij.

Neelie Kroes
De 71-jarigeEurocommissaris Digitale Agenda Neelie Kroes vindt Nederland ambitieloos. We doen vrijwel niet mee in de ICT, de sector van de toekomst die een goede kans biedt om uit de crisis te komen. Waarom creëert Nederland niet een paradijs voor ICT-bedrijven, met hoogwaardig onderwijs, belastingvoordelen en flexibelere arbeidswetten? Ook bespreken we met haar de stand van Europa anno nu. Is de EU nog wel te redden?

Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra
Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: het DWDD boekverkoperspanel! Mei is voorbij en dat betekent dat we weer het Boek van de Maand kiezen. Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra presenteren hun favoriete boek in de uitzending en kiezen gezamenlijk één ultiem ‘Boek van de Maand’.

Maartje Rammeloo, Petra Stoute en Priscilla van der Feen
Al meer dan 30 jaar is het Belvedère concours de meest gerenommeerde en grootste zangwedstrijd voor jonge operazangers ter wereld. Het concours biedt jong talent ongekende mogelijkheden om internationale contacten aan te knopen die voor hun toekomstige carrière uiterst belangrijk zijn. Voor het eerst in de geschiedenis vindt dit concours plaats in Amsterdam. Aan tafel: de drie operazangeressen Maartje Rammeloo, Petra Stoute en Priscilla van der Feen. Op de piano: Thomas Beijer.

Muziek: Vampire Weekend
Vanavond muziek van de New Yorkse band Vampire Weekend! Ze maken indierock met een vleugje Afrikaanse ‘polyritmiek’ en Europese klassieke muziek. Ze komen ook op De Wereld Draait Buiten

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 28 mei door de VARA. Te gast waren Neelie Smit-Kroes, Thomas Beijer en Claudia de Breij. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie