Uitzending
DWDD - 23-5-2013

23-5-2013

DWDD

1956 x bekeken | 0 reacties
8
In deze uitzending: Eva Jinek, Adriaan van Dis, Bas Heijne, Handsome Poets en Tania Kross. Muziek is er van Anna Verhoeven, tafelheer is Ali B.

Eva Jinek
Vandaag werd bekend dat Eva Jinek per direkt door omroep WNL van de buis gehaald wordt. Ze mag de laatste vijf afleveringen van haar programma niet meer presenteren. Zij had eerder aangekondigd dat zij per 1 juli naar de KRO vertrekt, waar zij een wekelijkse talkshow gaat presenteren. Nu zal zij het seizoen dus niet meer afmaken. Aan tafel: Eva Jinek.

Adriaan van Dis & Bas Heijne
2013 is een bijzonder jaar voor Louis Couperus. In juni 2013 is het 150 jaar geleden dat Couperus geboren werd, op 10 juni 1863. Om deze grootse schrijver te vieren, vinden er het hele jaar diverse tentoonstellingen, publicaties en activiteiten plaats met als hoogtepunt het Couperusweekend in juni in Den Haag. Bas Heijne maakte samen met Jan Louter een documentaire waarin hij Couperus probeert te doorgronden. Ze gingen op zoek naar de inspiratiebronnen van Couperus in IndonesiŽ. Adriaan van Dis vertelt hoe hij als klein jongetje werd betoverd door de verhalen van Couperus.

Handsome Poets en Tania Kross
Vandaag aflevering negen van de muziekrubriek Changes, de opvolger van DWDD Recordings. De spelregels zijn nog steeds dezelfde en nog steeds eenvoudig: muziek die wij kennen, maar dan anders. Deze editie: Handsome Poets in combinatie met Tania Kross.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 23 mei door de VARA. Te gast waren Adriaan van Dis, Ali B., Bas Heijne, Eva Jinek en Tania Kross. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie