Uitzending
DWDD - 26-2-2020

26-2-2020

DWDD

603 x bekeken | 0 reacties
4
Coronavirus: Is Nederland voorbereid op een pandemie? Gisteren riep de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dat de wereld meer zou moeten doen om zich voor te bereiden op een coronapandemie. Het coronavirus, ook bekend als COVID 19, grijpt om zich heen. De eerste coronapatiŽnt uit Duitsland was twee weken geleden nog in Limburg. Toen was hij niet ziek en dus stelde het RIVM geen verder onderzoek in. Toch is er veel onrust. Aan tafel zitten minister voor Medische zorg Bruno Bruins en arts infectieziektebestrijding bij de GGD Ronald ter Schegget.

Regisseur David Grifhorst gaat live Augumented Reality maken in Madurodam. Op 4 mei, een uur voor de Nationale Herdenking op de Dam, gaat hij het verhaal vertellen van iemand, die als kind de oorlog heeft overleefd. David gaat live filmen in Madurodam en maakt gebruik van augumented reality. Hij zit aan tafel en legt uit hoe hij dat gaat doen.

Nieuwe series laten oude muziek herleven. Dankzij populaire series als Stranger Things heeft oude muziek uit de jaren '80, '70 en '60 een kleine opleving. Jongeren ontdekken oude muziek niet langer via de radio, maar door succesvolle series. We praten erover met Suzy (16), Olav (13) en Aidan (16).

Nico Dijkshoorn leest een gedicht voor en een tafelheer is Tom Egbers.

In deze uitzending van DWDD waren Bruno Bruins, Nico Dijkshoorn en Tom Egbers te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 26 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie