Uitzending
DWDD - 20-11-2013

20-11-2013

DWDD

1014 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer: Freek de Jonge en Constant Meijers. Muziek is er van Sjaak, tafeldame is Sylvana Simons, Nico Dijkshoorn dicht.

Constant Meijers en Freek de Jonge
'Men zegt wel dat we vrienden zijn' zegt Constant Meijers over zijn bijzondere band met Neil Young, ‘maar hij belt me nooit’. Lang voordat er überhaupt over wat voor vorm van vriendschap dan ook gesproken kon worden, luisterde Meijers op zijn studentenkamertje al naar de muziek van de Canadese singer-songwriter. Later werkte hij als redacteur voor muziekkrant OOR en wist in die hoedanigheid een ontmoeting met zijn idool te bewerkstelligen. De vriend, de fan en muziekcriticus: het levert een ambigue relatie op en nu ook het boek ‘Forever Young’, over de verschillende manieren waarop de muziek én persoon van Young met Meijers' leven verweven raakte.

Ter ere van de boekpresentatie, die in de Melkweg plaatsvindt, zullen artiesten als Jelle Paulusma, Theo Sieben en Henk Koorn een muzikale hommage brengen aan Neil Young. Zo ook Freek de Jonge, die voor deze speciale gelegenheid een Nederlandse vertaling van het nummer ‘Flags of Freedom’ maakte. Vanavond dus in de Melkweg, maar eerst zitten ze bij ons aan tafel: Constant Meijers en Freek de Jonge.

Muziek: Sjaak
Een paar dagen geleden werd zijn app 'Sjaak' gelanceerd: een soort audiotour door Amsterdam-Oost, waarmee je op verschillende locaties een gloednieuwe track kan ontgrendelen van het nog te verschijnen album ‘StrijderSysteem’. Vanavond verzorgt hij de muziek in de studio: Sjaak!

In deze uitzending van DWDD waren Freek de Jonge en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 20 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!