Uitzending
DWDD - 16-4-2013

16-4-2013

DWDD

1030 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer: Joost Zwagerman. Nico Dijkshoorn dicht, muziek is er van Soul Sister Dance Revolution, tafeldame is Claudia de Breij.

Twan Huys
De 117e editie van de prestigieuze 'Boston Marathon' is maandag uitgelopen op een drama. Door twee bommen vlak bij de finishlijn kwamen er zeker drie mensen om het leven en raakte er ruim 150 mensen gewond. Maar Amerika rest nog maar één vraag: wie? Van de dader ontbreekt elk spoor. Waren het blanke rechts-extremisten, Arabische terroristen of was het een ‘lone wolf’ die de bommen bij de finishlijn plaatste? Twan Huys praat ons bij.

Joost Zwagerman
Het kunstwerk ‘Interieur van jonge vrouw op de rug gezien’ van Vilhelm Hammershøi is momenteel te zien in het de tentoonstelling Nordic Art in het Groningermuseum. Hij beeldt hierin zijn vrouw Ida af. Opvallend is dat Ida altijd van achteren weergegeven wordt, haar gezicht is in geen enkel werk te zien. Het werk behoort tot de sleutelwerken van deze Deense grootmeester. Hammershøi is echter niet de enige die mensen afbeeldt van de rug. Maar wat is de reden achter het afbeelden van mensen vanaf de rug ?

Jorian, Ellen, Hawijch, Yang Yang, Laetitia, Ramon, Astrid en Florian
Jaarlijks doen er meer dan 500 muzikale jongeren (12 t/m 19 jaar) mee aan het Prinses Christina Concours dat al meer dan 45 jaar wordt georganiseerd. Musici als Wibi Soerjadi, Liza Ferschtman en Lavinia Meijer wonnen in hun jonge jaren een prijs op het Prinses Christina Concours. Aanstaande zondag 21 april is de finale in het Lucent Danstheater in Den Haag. Vanavond aan tafel de acht finalisten: Jorian, Ellen, Hawijch, Yang Yang, Laetitia, Ramon, Astrid en Florian.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 16 april door de VARA. Te gast waren Claudia de Breij, Joost Zwagerman, Nico Dijkshoorn en Twan Huys. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie