Uitzending
DWDD - 12-4-2013

12-4-2013

DWDD

1498 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer: Ron Fresen, Sheila Sitalsing, Jort Kelder, Ludovico Einaudi, Iris Hond, Michiel Borstlap, Joris Bijdendijk, Kees Moeliker. Stand-up comedy van Pieter Derks, muziek is er van Angela Groothuizen, tafelheer is Ali B.

Ron Fresen, Sheila Sitalsing en Jort Kelder: Sociaal akkoord
Het kabinet, de werkgevers en werknemers hebben gisteravond een sociaal akkoord bereikt. De geplande bezuinigingen van ruim 4 miljard euro voor 2014 worden voorlopig uitgesteld. Aan tafel Ron Fresen, Sheila Sitalsing en Jort Kelder.

Ludovico Einaudi
De Italiaanse componist Ludovico Einaudi is vanavond te gast. Zijn muziek is wereldwijd een sensatie en is vooral bekend van internationaal bekroonde films als Intouchables en Black Swan. Met zijn gevoelige pianomuziek laat hij menig hart sneller kloppen. Zijn nieuwe cd staat met stip op 1 in iTunes. Pianist Ludovico Einaudi wordt wel de André Rieu van de piano genoemd. Terecht of onterecht? Aan tafel: Iris Hond, Michiel Borstlap en… Einaudi zelf.

De Week Draait Door: Joris Bijdendijk, Kees Moeliker
We nemen de week door met:
- Joris Bijdendijk was één van de deelnemers de razendpopulaire Franse versie van het tv-programma Top Chef. Afgelopen maandag werd hij in de kwartfinale geëlimineerd en Frankrijk stond op zijn kop. Joris was eigenlijk de gedoodverfde winnaar.
- De schaamluis dreigt door het vele scheren en waxen uit te sterven. Dat werd opgepikt door het Amerikaanse televisieprogramma 'The Daily Show' van Jon Stewart. In hun zoektocht naar experts kwamen ze uit bij de Nederlandse bioloog Kees Moeliker. Afgelopen week werd hij ingevlogen.

Stand up comedy: Pieter Derks -
Pieter Derks vat de week op komische wijze samen.

Muziek: Angela Groothuizen
Angela Groothuizen kreeg samen met Jan Beuving en Nico Brandsen de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied 'Vinkeveen'

In deze uitzending van DWDD waren Jort Kelder, Angela Groothuizen, André Rieu, Michiel Borstlap, Kees Moeliker, Ali B. en Pieter Derks te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 12 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie