Uitzending
DWDD - 15-5-2013

15-5-2013

DWDD

3206 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Twan Huys, Philip Huff, Karin Amatmoekrim, Queens of the Stone Age, Ronnie Terpstra, Eric Corton, Esther Ouwehand, Willem Prins. Nico Dijkshoorn dicht, tafelheer is Adriaan van Dis.

Twan Huys
De legendarische Amerikaanse journaliste Barbara Walters heeft haar pensioen aangekondigd. Na 37 jaar trouwe dienst stopt de 83-jarige volgend jaar zomer met haar werkzaamheden voor tv-zender ABC News. Ze blijft wel producer van haar talkshow ‘The View’. Walters was de eerste vrouw die in de jaren ’70 co-host werd van een groot nieuwsprogramma. Ze interviewde tal van beroemdheden, van wereldleiders tot politici en popsterren. Enkele voorbeelden zijn Hugo Chávez, Boris Jeltsin, Michael Jackson en Monica Lewinsky. Naar het interview met laatstgenoemde keken ruim 74 miljoen Amerikanen. Bekijk hier een fragment van het interview dat zij had met de Syrische President Bashar al-Assad.

Aan tafel in DWDD bespreken we het fenomeen Walters met Twan Huys.

Adriaan van Dis, Philip Huff en Karin Amatmoekrim
Op 18 mei verandert Amsterdam in de grootste leesclub van Nederland. Literair tijdschrift Das Magazin organiseert die dag dertig gelijktijdige leesclubs, waarin lezers met de auteur over diens boek kunnen praten. Op bijzondere locaties als de Artis Bibliotheek en de Melkweg wisselen onder meer Herman Koch, Adriaan van Dis, Peter Buwalda, Tommy Wieringa, Conny Palmen en Herman Brusselmans van gedachten met hun lezers.

We vroegen Adriaan van Dis, Philip Huff en Karin Amatmoekrim naar hun ideale leesclub. Met welke auteur zouden zij een boek willen doornemen, niet gehinderd door praktische bezwaren? Misschien Shakespeare, Baudelaire of Nietzsche?

Eric Corton, Esther Ouwehand, Ronnie Terpstra en Willem Prins
We hebben het voorrecht om de band Queens of the Stone Age te mogen ontvangen in de studio, maar een minuutje aandacht voor deze wereldband vonden we toch wel erg kort. Daarom zitten vier enorme fans aan tafel om het te hebben over een van de grootste bands ter wereld: Eric Corton, Esther Ouwehand, Ronnie Terpstra en Willem Prins. In juni 2013 komt het nieuwe album ‘Like Clockwork’ uit. Hiervan heeft de band al één nummer ten gehore gebracht bij het Lollapalooza-concert in Brazilië: My God Is The Sun. Op het studioalbum is de drummer Dave Grohl van de Foo Fighters te horen, terwijl de nieuwe drummer Jon Theodore (The Mars Volta) zal spelen bij de concerten.

Queens of the Stone Age
In de uitzending van woensdag speelt Queens of the Stone Age het nummer 'My God Is The Sun'. De band werd in 1996 opgericht. Het enige vaste lid van de band is oprichter Josh Homme, aangevuld met gastbandleden waarvan Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) waarschijnlijk de bekendste is.

Tafelheer: Adriaan van Dis
Adriaan van Dis (1946) is schrijver van onder meer 'Nathan Sid', 'In Afrika' en 'Leeftocht'. Daarnaast is hij programmamaker. Van Dis liet zich ook op televisie niet onbetuigd. Jarenlang presenteerde hij het boekenprogramma 'Hier is...Van Dis', waarvoor hij in 1986 de Nipkowschijf kreeg. Van 2002 tot 2006 presenteerde hij Zomergasten en in 2008 maakte hij de serie 'Van Dis in Afrika', waarvoor hij wederom de Zilveren Nipkowschijf ontving. De serie kreeg een vervolg met 'Van Dis in Indonesië'

In deze uitzending van DWDD waren Eric Corton, Esther Ouwehand, Nico Dijkshoorn, Adriaan van Dis en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 15 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie