Uitzending
DWDD - 12-2-2009

12-2-2009

DWDD

3095 x bekeken | 0 reacties
8
De gasten van donderdag 12 februari zijn Martin Bril, Erik Matser, Marco Kroon en Frits Jan Willem den Ouden. Muziek is er van Three-Ality en de tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk is Jan Mulder.

Jan Mulder
Voetbalanalyticus, oud-voetballer en schrijver Jan Mulder is deze donderdagavond de tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk.

Erik Matser
Neuro-psycholoog Erik Matser, de huispsycholoog van Chelsea, presenteert morgen op een internationaal wetenschappelijk congres in Maastricht een nieuwe theorie over topsporters en hun hersenactiviteit. Vanavond praat hij erover in De Wereld Draait Door.

Martin Bril
Martin Bril is schrijver, columnist in de Volkskrant en treedt op met Bart Chabot en Ronald Giphart. Ook is hij één van de regelmatig terugkerende tafelheren in De Wereld Draait Door, maar vanavond is hij te gast om over zijn nieuwste boek te praten. In 'Mijn leven als hond' heeft hij zijn mooiste verhalen over de omgang tussen dier en mens bijeen gebracht.

Marco Kroon
Kapitein Marco Kroon van het Korps Commandotroepen krijgt als eerste Nederlandse militair sinds 1955, uit handen van de Koningin, de Militaire Willems-Orde: de hoogste onderscheiding van de krijgsmacht. Kroon ontvangt deze onderscheiding doordat hij met zijn peloton in 2006 zware gevechten tegen de Taliban tot een goed einde heeft gebracht, zonder dat er doden vielen aan Nederlandse kant.
Frits Jan Willem den Ouden, geboren in 1914, ontving de Militaire Willems-Orde in 1942. Ook hij is vanavond aanwezig.

Three-Ality
Vanaf 16 februari ligt de debuutcd ‘’t Minne’ in de winkel, van het zangtrio Three-Ality. De band bestaat uit drie meiden, gemiddeld 23 jaar, die 15e eeuwse liederen zingen, met teksten als “Allein op ein ende anders gein” en “Si schonken, si dronken, si maakten jolijt.”

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 12 februari door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Martin Bril en Erik Matser. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee