Uitzending
DWDD - 12-4-2017

12-4-2017

DWDD

850 x bekeken | 0 reacties
6
Hans den Hartog Jager
'Treasures from the Wreck of the Unbelievable', zo heet de spectaculaire tentoonstelling in Venetië van kunstenaar Damien Hirst. Hij is de rijkste en meest controversiële kunstenaar van dit moment, bekend van onder andere 'For The Love of God', een schedel bezet met diamanten. Met zijn nieuwe tentoonstelling zet Hirst als vanouds de hele kunstwereld op zijn kop en zijn de meningen erover sterk verdeeld. Aan tafel kunstcriticus Hans den Hartog Jager.

Tom Lanoye
In het boek ‘Sprakeloos’ uit 2009 herdenkt schrijver Tom Lanoye zijn moeder. Hij vertelt in deze roman over de pijnlijke aftakeling van zijn moeder die na een beroerte haar spraak verloor. Na de versie voor het theater is de bestseller nu ook verfilmd. Aan tafel: Tom Lanoye.

Lilianne Ploumen
In de zesde editie van onze mini-collegereeks ‘Van Kooten en de Bie. En wel hierom…’ vertelt Lilianne Ploumen aan de hand van een aantal fragmenten waarom het legendarische tv-duo niet mag worden vergeten. Bart Chabot, Paulien Cornelisse, Herman Pleij, Klaas Dijkhoff en Jeroen Woe & Niels van der Laan gingen haar al voor.

Muziek: Mister and Mississippi
Mister and Mississippi bracht afgelopen vrijdag hun derde album 'Mirage' uit, waarmee de band muzikaal een nieuwe koers en richting heeft ingeslagen. Hun nieuwe geluid wordt gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drum en er blijft weinig over van de rustige indie-folk-sound die de eerste twee albums kenmerkte. Vanavond spelen ze van dit nieuwe album de single 'HAL9000' bij DWDD: Mister and Mississippi!

Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn. Bekijk al zijn gedichten op onze overzichtspagina.

Eva Cleven
Eva Cleven, DJ bij FunX en presentatrice Het Klokhuis, is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Eva Cleven, Hans den Hartog Jager, Lilianne Ploumen, Nico Dijkshoorn en Tom Lanoye te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 12 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie