Uitzending
DWDD - 10-10-2012

10-10-2012

DWDD

1914 x bekeken | 0 reacties
6
In de uitzending van woensdag 10 oktober o.a.: Henk Mous, Cor Reijenga, Harry Sacksioni, Stefan Schill, Thomas Beijer, Hanna Shybayeva, Pieter-Jelle de Boer, Mariana Izman, Lestari Scholtes, Nico Dijkshoorn en Giel Beelen.

Henk Mous en Cor Reijenga
Twee weken geleden is er, door het zogeheten DNA-verwantschapsonderzoek, nieuwe leven in het onderzoek naar de moord op Marianna Vaatstra geblazen. Morgen is de laatste dag dat mannen wangslijm kunnen afgeven, waarna het wachten op de resultaten van dit laatste redmiddel begint.
Aan tafel o.a de twee mannen die het onderzoek leiden: Henk Mous, van het OM en Cor Reijenga van de politie Friesland.

Harry Sacksioni en Stefan Schill
15 oktober gaat de documentaire BB King: The Life of Riley in premičre. In deze documentaire komt een breed scala aan internationale topartiesten zoals Bono, Eric Clapton, Bonnie Raitt en Carlos Santana aan het woord over deze levende legende.
In de studio o.a gitarist Harry Sacksioni en zanger/gitarist Stefan Schill over BB King, de documentaire en zijn muziek.

Diederik Jekel en Ronald Overdijk
Een parachutesprong van 36,5 kilometer hoogte, een vrije val van meer dan vijf minuten en als mens de geluidsbarričre doorbreken: de sprong van De Oostenrijker Felix Baumgartner. Het zal gebeuren, maar wanneer is nog niet duidelijk. De geplande sprong van dinsdag 9 oktober werd uitgesteld door hevige wind. Waarschijnlijk waagt hij donderdag een nieuwe poging, als de wind is gaan liggen.
Met een heliumballon stijgt hij op vanaf basis Roswell, New Mexico in de Verenigde Staten. Eenmaal uit de capsule zal Baumgartner binnen 40 seconden een snelheid van 1.100 kilometer per uur bereiken, genoeg om de geluidsbarričre te doorbreken.
Hoe veilig is zo'n sprong eigenlijk? Wat zijn de risico's? Op zo'n enorme hoogte is er geen zuurstof en is de luchtdruk zo laag, dat je bloed ervan gaat koken als je geen goede bescherming draagt. Diederik Jekel legt uit, ook Ronald Overdijk (parachutist en verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) schuift aan.

Nico Dijkshoorn
Ook dit seizoen is Nico Dijkshoorn de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Toppianisten spelen Rachmaninoff
De vijf pianisten Thomas Beijer, Hanna Shybayeva, Pieter-Jelle de Boer, Mariana Izman en Lestari Scholtes spelen samen op twee vleugels met tien handen de beroemde Polka Italienne, in een bewerking door Thomas Beijer (wereldpremičre).

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 10 oktober door de VARA. Te gast waren Giel Beelen, Harry Sacksioni, Nico Dijkshoorn en Thomas Beijer. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie