Uitzending
DWDD - 1-12-2014

1-12-2014

DWDD

1961 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten in de uitzending van maandag 1 december zijn: Antoinette Hertsenberg, Peter R. de Vries, Rick de Leeuw, Bent van Looy, en Peter Vandermeersch. Muziek is er van PAUW, tafelheer is Jan Versteegh.

Antoinette Hertsenberg
Jaarlijks krijgen duizenden mensen een (medisch) implantaat, zoals een heupprothese of borstimplantaten. Bijna al deze implantaten hebben een CE keurmerk, waarmee ze voldoen aan medische richtlijnen en theoretisch veilig zouden moeten zijn. Toch gaat het met een deel van deze implantaten nog ernstig mis en leveren ze gevaren op voor patiënten. Het programma Radar onderzocht hoe gemakkelijk het eigenlijk is voor een medisch hulpmiddel om zo’n CE keurmerk te krijgen.

Peter R. de Vries
Het is inmiddels een van de bekendste lopende rechtszaken van Nederland: de zaak Endstra. Vanmiddag werd in de Amsterdamse rechtbank beslist of de rechtszaak tegen de drie verdachten van de liquidatie op ‘de bankier van de onderwereld’ Willem Endstra, volledig gestopt zou moeten worden. Het Openbaar Ministerie had zich namelijk niet aan de regels gehouden en cruciale informatie, die nu als nieuw wordt gepresenteerd, al een tijd in bezit. Samen met Peter R. de Vries duiken we dieper in de inmiddels al bijna tien jaar durende zaak en blikken we vooruit op het verdere verloop ervan.

Rick de Leeuw, Bent van Looy en Peter Vandermeersch
Afgelopen zaterdag bracht de Belgische band 'Gorki' naar buiten dat zanger Luc de Vos totaal onverwacht overleden is. Vlaanderen is in diepe rouw. Op Twitter en Facebook regende het steunbetuigingen, voetbalfans zongen zijn grootste hit in het voetbalstadion, in zijn woonplaats Gent gingen mensen de straat op en alle Belgische kranten pakken vandaag groots uit met het nieuws. Waarom kennen wij Luc de Vos in Nederland nauwelijks? En wat maakte hem zo'n nationale held? Vanavond horen we het van vrienden en liefhebbers.

Muziek: PAUW
Met hun psychedelisch rock zijn dé muzikale belofte voor 2015, afgelopen vrijdag was de release van hun online EP en in januari komt deze ook nog op vinyl uit. Vorige week was hun single Shambhala singel van de week bij 3voor12 en vanavond is hun nationale TV debuut bij DWDD!

In deze uitzending van DWDD waren Antoinette Hertsenberg, Jan Versteegh, Peter R. de Vries en Rick de Leeuw te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 1 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie