Uitzending
Dokters van Morgen - Revalidatie

Revalidatie

Dokters van Morgen

29-1-2019

| 1810 x bekeken | 0 reacties
8
Is koppen bij voetbal wel goed voor je?

Er wordt anders naar hersenschuddingen gekeken dan een paar jaar geleden. Want gaat het in de hersenen mis, dan gaat het in het hele lijf mis. Ook bij volkssport nummer 1: voetbal. Daarom waarschuwt de bondsarts van het Nederlands elftal voor de blijvende schade die kan optreden bij voetbal: hersenschade.

Hersenrevalidatie: Meepraten op het forumOok volgen we Gert-Jan Oskam die na een dwarslaesie als proefpersoon een elektrode in zijn ruggenmerg kreeg. Zal hij weer leren lopen?

Lees ook: DwarslaesiepatiŽnt kan weer lopen door nieuwe techniek

Revalidatie in het Daan Theeuwes Centrum

En we zijn bij de eerste maanden van het Daan Theeuwes Centrum, een nieuw revalidatiecentrum voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel in Woerden. Daar ontmoeten we de 21-jarige Limburgse Laury die na een auto-ongeluk haar hersenen dusdanig kneusde dat ze een aantal weken in coma lag. Ze kwam bij en volgt nu een intensieve revalidatie naar Amerikaans voorbeeld.

Bezoek aan Daan Theeuwes Centrum

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Dokters van Morgen met de titel Revalidatie werd uitgezonden op dinsdag 29 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie