Uitzending
Doe Maar Duurzaam - Aflevering 7

Aflevering 7

Doe Maar Duurzaam

18-2-2018

| 209 x bekeken | 0 reacties
6
Bouw
Ook in de bouw staan de ontwikkelingen en innovaties niet stil. Daarom is dit ook het centrale thema binnen deze uitzending. De bouw is een breed begrip en de verschillende partijen zijn hier op hun eigen manier bij betrokken. Duurzaamheid en vernieuwing, dat zijn de speerpunten binnen deze sector.

Bij de bouw kunnen we denken aan het exterieur n het interieur van woningen en panden. De uitstraling van een gebouw zegt veel over de identiteit van de gebruiker. Waar men eerst vaak gebruik maakte van hout, aluminium of kunststof, wordt nu staal steeds aantrekkelijker. Hier zijn vele toepassingen mee mogelijk. Wat ook belangrijk is binnen het interieur is de afwerking. Plinten bijvoorbeeld zijn een belangrijk detail voor het aanzicht van je interieur. Deze worden gemaakt van bijvoorbeeld kunststof, metaal en hout. Wat nog meer van hout wordt gemaakt zijn pallets. Deze worden geproduceerd en gebruikt voor diverse transporten. Dit alles is mogelijk op een duurzame manier. Binnen de bouw wordt er veel gewerkt met steen en beton. Maar deze materialen zijn lastig te bewerken. Hiervoor zijn verschillende technieken in te zetten en bovendien is gespecialiseerd personeel essentieel. Een ander lastig te bewerken product zijn keramische tegels. Op dit gebied zijn vele ontwikkelingen gaande welke terug te zien zijn in deze uitzending. Tevens heb je elektriciteit nodig om werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Normaal gesproken werden koperen kabels gebruikt, maar met de huidige innovaties zijn er duurzamere alternatieven gevonden. Als laatst leren we de fijne kneepjes rondom tampondruk. Deze techniek wordt gebruikt om producten te verfraaien en zo uiteindelijk meerwaarde te creren.

Deze uitzending van het programma Doe Maar Duurzaam met de titel Aflevering 7 werd uitgezonden op zondag 18 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie