Uitzending
Doe Maar Duurzaam - Aflevering 5

Aflevering 5

Doe Maar Duurzaam

4-2-2018

| 197 x bekeken | 0 reacties
6
Smart Industry
Smart Industry staat voor het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen. Op deze manier kunnen bedrijven efficiŽnter, flexibeler en kwalitatief beter produceren en werken. De partijen in deze uitzending dragen hier dan ook op diverse manieren aan bij.

In de OEM machinebouw en industrie bijvoorbeeld, wordt veel gebruik gemaakt van encoders. Het zijn precisie meetinstrumenten voor het meten van positie en snelheid. Deze encoders zijn niet meer weg te denken uit smart cityís. Wat ook belangrijk is binnen slimme steden is veiligheid. Daarom moeten gebouwen worden voorzien van brandbeveiligingsinstallaties, als watersproeiers, schuimblussers en brandmelders. Inspectie van deze installaties is daarbij noodzakelijk. Niet alleen bij brand is veiligheid belangrijk, maar ook bij werken op hoogte zoals op daken. Met behulp van valbeveiliging en gereedschappen kan dit worden gewaarborgd. Daarnaast is te zien hoe klanten in de industrie ontzorgd kunnen worden. Dit op het gebied van transmissies waarvoor totaaloplossingen kunnen worden aangeboden. Binnen deze uitzending waar smart industry centraal staat, zien we tevens een aantal innovatieve technieken. Dit is dan ook een van de kenmerken binnen smart industry. Een van deze innovaties is Data Science. Deze techniek wordt ingezet in het Nederlandse spoornet, om op die manier de planning en logistiek te optimaliseren. Als laatst zien we een aantal technieken voor oppervlaktebehandelingen aan machinale producten. Ook hier vinden ontwikkelingen plaats, waaruit een nieuwe techniek is ontstaan. In Doe Maar Duurzaam zie je onder andere welke techniek dit is en hoe dit past binnen een smart industry.

Deze uitzending van het programma Doe Maar Duurzaam met de titel Aflevering 5 werd uitgezonden op zondag 4 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie