Programma
Dictator

Dictator

7
Dictator is een BNN programma. Dictator is een sociaal experiment dat speciaal wordt uitgezonden in de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. In dit programma zien we 8 jongeren die worden opgesloten in de historische strafkolonie in Veenhuizen. De jongeren denken dat ze meedoen aan een interessant experiment, waarmee een van hen tienduizend euro kan winnen. Maar ze komen in een historische strafkolonie terecht. Zodra de deur achter ze dichtvalt, vallen ze ten prooi aan een onzichtbare macht: de Dictator, die stap voor stap hun identiteit ontneemt. BNN onderzoekt in het programma hoe de jongeren reageren als hun vrijheid ineens verdwijnt. Ze hebben geen eigen identiteit, spullen en naam. De deelnemers worden geanalyseerd door filosoof Bas Haring en psycholoog Fleur van Maaten, die duidelijk maken hoe een dictator handelt.
 • Dictator

  1846 x bekeken | 6-5-2016
  Dictator - 6-5-2016
  7
  Deze uitzending van het programma Dictator werd uitgezonden op vrijdag 6 mei door BNN. Bekijk uitzending
 • Dictator

  1485 x bekeken | 5-5-2016
  Dictator - 5-5-2016
  7
  Deze uitzending van het programma Dictator werd uitgezonden op donderdag 5 mei door BNN. Bekijk uitzending
 • Dictator

  1626 x bekeken | 4-5-2016
  Dictator - 4-5-2016
  7
  Deze uitzending van het programma Dictator werd uitgezonden op woensdag 4 mei door BNN. Bekijk uitzending
 • Dictator

  1898 x bekeken | 3-5-2016
  Dictator - 3-5-2016
  7
  Deze uitzending van het programma Dictator werd uitgezonden op dinsdag 3 mei door BNN. Bekijk uitzending
 • Dictator

  2540 x bekeken | 2-5-2016
  Dictator - 2-5-2016
  4
  Deze uitzending van het programma Dictator werd uitgezonden op maandag 2 mei door BNN. Bekijk uitzending
Nieuws over Dictator
 • Dictator - Nieuw BNN-programma Dictator

  Nieuw BNN-programma Dictator

  21-4-2016

  In het splinternieuwe BNN-programma Dictator geven acht doodnormale jonge mensen hun comfortabele leventje op voor het avontuur van hun leven. Ze denken mee te doen aan een interessant experiment, waarmee één van hen tienduizend euro kan winnen. Maar wat ze vooraf nog niet weten is dat ze gevangen worden gezet in de historische strafkolonie in Veenhuizen. Zodra de deur achter ze dichtvalt, vallen ze ten prooi aan een onzichtbare macht: de Dictator, die stap voor stap hun identiteit ontneemt. Het spektakel Dictator is vanaf maandag 2 tot en met vrijdag 6 mei te zien om 20.30 uur op NPO 3.

  Vrijheid. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar hoe reageer je als deze vrijheid ineens verdwijnt? Geen eigen identiteit, geen eigen spullen, geen eigen naam. Hou je vast aan je idealen en ga je in het verzet of kies je het veilige pad en pas je je aan? Dictator is een experiment dat speciaal wordt uitgezonden in de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. In het programma worden de verrichtingen van de deelnemers becommentarieerd door Bas Haring en Fleur van Maaten, die duidelijk maken hoe een dictator zijn volk onderwerpt.

  Afleveringen kun je op elk moment terugkijken via TVblik. De eerste uitzending is op maandag 2 mei na de tv-première ook online beschikbaar.
  Lees verder