Uitzending
De wandeling - Gil Semedo Moreira

Gil Semedo Moreira

De wandeling

17-7-2009

| 5487 x bekeken | 0 reacties
8
In Nederland is hij onbekend, maar in het buitenland is zanger Gil Semedo Moreira een grote ster. In KRO De Wandeling van vrijdag 6 februari vertelt hij zijn bijzondere liefdesverhaal tijdens de zesde editie van de Egmond Wandel Marathon. Ruim 14.000 mensen waren op de been en liepen langs de Noord-Hollandse kust en door het mooie duinlandschap. Ook de KRO was dit jaar weer aanwezig, met als thema: ‘Aan wie geef jij je hart?’. Gil verloor op jonge leeftijd zijn hart aan de muziek maar zijn grote liefde vond hij in Priscilla.

Op twaalfjarige leeftijd ontmoeten Gil en Priscilla elkaar. Priscilla valt op Gil omdat hij zo op haar idool Michael Jackson lijkt en Gil is onder de indruk van Priscilla’s avontuurlijk-heid. Na een korte liefde verliezen ze elkaar uit het oog. Gil ontpopt zich als een ware entertainer en zijn muziekcarrière neemt een grote vlucht na het behalen van de finale van de Soundmixshow. In veel Portugeessprekende landen wordt hij al snel de Kaapver-dische ‘King of Pop’ genoemd en kan hij niet meer ongemerkt de straat op.

“Ik had veel succes, maar ik voelde een leegte in me. ’s Avonds stond ik voor duizenden mensen te spelen en dan kwam ik alleen thuis. Ik had niemand om mijn diepste mee te delen.” Gil komt in een psychose en valt uit een hotelraam op de achtste verdieping. Hij overleeft deze val, maar een van zijn voeten moet worden geamputeerd. “Na een lange revalidatie kwam ik weer terug op het podium, maar die leegte bleef.” Totdat hij op won-derbaarlijke wijze na 16 jaar weer met Priscilla in contact komt…

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Gil Semedo Moreira is uitgezonden op vrijdag 6 februari door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie