Uitzending
De Tafel van Tijs - Duurzaamheid versus economische groei

Duurzaamheid versus economische groei

De Tafel van Tijs

14-12-2017

| 599 x bekeken | 0 reacties
6
Economische groei

Draait onze economie te veel om bedrijven en te weinig om mensen? En moeten we minder focussen op economische groei en meer op duurzaamheid? Over die vragen gaat de internationale bestseller van de Britse econome Kate Raworth. We praten erover met voormalig eurocommissaris Neelie Kroes en financieel geograaf Ewald Engelen.

Pinkstergemeente

Tot zijn 25e was Karsten de Vreugd lid van een Pinkstergemeente, een internationaal snel groeiende christelijke beweging. Nu heeft hij een documentaire gemaakt, waarin hij een beeld wil schetsen van deze charismatische kerkgemeenschap, maar ook misstanden aan de kaak stelt.

Facebook funest

Wat doet Facebook met ons? Volgens leraren is het sociale medium funest voor de schoolprestaties van leerlingen. En een voormalige manager van Facebook zei onlangs dat hij vindt dat het bedrijf ‘de samenleving verscheurt’. We bespreken het met onze panelleden Mei Li Vos en Joram van Klaveren.

In deze uitzending van De Tafel van Tijs waren Ewald Engelen, Mei Li Vos en Neelie Smit-Kroes te gast. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Deze uitzending van het programma De Tafel van Tijs met de titel Duurzaamheid versus economische groei werd uitgezonden op donderdag 14 december door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie