Uitzending
De Tafel van Tijs - Worden islamitische jongeren geïndoctrineerd?

Worden islamitische jongeren ge´ndoctrineerd?

De Tafel van Tijs

23-11-2017

| 1384 x bekeken | 0 reacties
4
GroenLinks-kamerlid Zihni Ízdil over jongeren en orthodoxe islam, psychiater Esther van Fenema over euthanasie en Joram van Klaveren vindt een 'sinterklaasbestand' belachelijk. Steeds meer islamitische jongeren kiezen voor de orthodoxe islam. Ze keren zich daarmee van de samenleving af en dat is zorgwekkend, vindt GroenLinks-kamerlid Zihni Ízdil. Hij vindt dat de jongeren worden ge´ndoctrineerd. En: psychiatrische patiŰnten krijgen te makkelijk euthanasie en daardoor vallen er onnodig doden. Dat stelt psychiater Esther van Fenema, die een handtekeningenactie is begonnen. Verder: Het Algemeen Dagblad en bekende Nederlanders als Mark Rutte en Bram van der Vlugt roepen op tot een ĹSinterklaasbestandĺ. Zolang de Sint in het land is, zouden we de discussie over Zwarte Piet moeten stilleggen. Joram van Klaveren, voormalig kamerlid en lid van het panel van de Tafel van Tijs, vindt het een belachelijke oproep. Tot slot: Het kinderpardon moet verruimd worden, want het is een schandaal dat we kinderen uitzetten naar voor hen vreemde landen. Dat vindt theoloog en activist Rikko Voorberg (tevens panellid bij de Tafel van Tijs). Hij is deze week een nieuwe actie begonnen.

De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Deze uitzending van het programma De Tafel van Tijs met de titel Worden islamitische jongeren ge´ndoctrineerd? werd uitgezonden op donderdag 23 november door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • De Tafel van Tijs - Tijs van den Brink in nieuw opinieprogramma

    Tijs van den Brink in nieuw opinieprogramma

    17-3-2016

    Tijs van den Brink is vanaf dinsdag met een nieuw opinieprogramma te zien op NPO 2. Wekelijks bespreekt hij de actualiteit met daarbij speciale aandacht voor de morele dilemma’s en levensbeschouwelijke en ethische…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten