Uitzending
De Rijdende Rechter - 22-5-2007

22-5-2007

De Rijdende Rechter

1873 x bekeken | 0 reacties
6
De familie Kinket eist een schadevergoeding van de gemeente. Ze wonen al jaren in het pittoreske stadje Hattem aan de drukke weg De Hogekamp, waar erg veel vrachtverkeer rijdt. Het vele verkeer in de straat is voor de gemeente reden om de boel eens goed op de schop te nemen. De weg wordt ingericht als 30 kilometerzone. Er komen nieuwe drempels, de weg wordt versmald en ook de bocht bij het huis van de familie Kinket wordt smaller gemaakt. De nieuwe maatregelen maken geen indruk op de vrachtwagenchauffeurs. Zij blijven over De Hogekamp rijden, maar kunnen de smalle bocht niet meer nemen. Het hek van de familie Kinket wordt sindsdien regelmatig kapot gereden. Zij willen dat de gemeente de schade vergoedt. Volgens de gemeente moeten ze de vrachtwagenchauffeurs zelf aansprakelijk stellen.

Deze uitzending van het programma De Rijdende Rechter is uitgezonden op dinsdag 22 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Frank Visser.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee