In de zesdelige documentaireserie De Opvolging volgen we Jonnie en Thérèse Boer die hun geliefde en beroemde restaurant De Librije laten overnemen. Het restaurant wordt overgenomen door dochter Isabella, zoon Jimmie en chef-kok Nelson Tanate, die al 15 jaar in dienst is bij de familie. In de serie zien we hoe de overname in zijn werk gaat en hoe de passie voor de keuken en gerechten bij de toekomstige eigenaren hoog in het vaandel zitten. Het is een serie van Omroep MAX.
Jonnie en Thérèse hebben de Nederlandse gastronomie wereldwijd op de kaart gezet. Hoe stellen ze hun geliefde De Librije zeker voor de toekomst? In deze aflevering komt alles samen en wordt duidelijk hoe de hele familie...
Bekijk uitzending
Nelson Tanate heeft de dagelijkse leiding in de keuken van De Librije. Hij begon als stagiair en groeide snel uit tot chef van de keuken. Nelson leerde het koken van zijn Molukse tante en zet alles op alles om aan de...
Bekijk uitzending
Zoon Jimmie Boer werkt als chef de partie in de keuken van De Librije. Hij is jong, moet nog veel leren en zoekt zijn eigen stijl. In Bangkok loopt Jimmie stage, waar hij op zoek is naar meer zelfstandigheid. Deze...
Bekijk uitzending
Thérèse Boer is als gastvrouw en sommelier het gezicht in het restaurant. Ze speelt een cruciale rol in de smaakcombinaties en weet alles over wijn. De Librije is de droom van Thérèse. Kan zij dat levenswerk wel...
Bekijk uitzending
Isabelle is de dochter van Jonnie en Thérèse Boer. Ze is kersverse mede-eigenaar van De Librije. Op Bonaire doet ze ervaring op. Dat bevalt zo goed, dat ze worstelt met de vraag of ze nog wel naar Zwolle wil komen. ...
Bekijk uitzending
Jonnie Boer is het culinaire gezicht van restaurant De Librije. Het geheim van Jonnie is zijn vrouw Thérèse. Samen hebben ze het restaurant opgebouwd. Van koken met lokale producten heeft hij zijn specialiteit gemaakt....
Bekijk uitzending
Overname van restauranthouders Jonnie en Thèrése Boer te zien bij MAX
14-2-2025
Restaurant De Librije in Zwolle heeft al 20 jaar lang een onderscheiding van andere restaurants met maar liefst 3 Michelin sterren. In 1993 hebben ze het restaurant opgericht en meteen in het 1e jaar hebben zij hun 1e Michelin-ster in ontvangst mogen nemen. In 2004 hebben Jonnie en Thérèse Boer hun ...