Uitzending
De leugen regeert - 10-4-2009

10-4-2009

De leugen regeert

2336 x bekeken | 0 reacties
6
De kranten staan bol van verhalen over vrouwenbesnijdenis, liefst met levensgrote foto's van messen en scharen. Maar het is helemaal niet bekend of er in Nederland wel meisjes worden besneden - stellen de columnisten Mohammed Benzakour en Heleen Mees.

Burgemeester Theo van Eijk van Medemblik is kwaad op de KRO. Want zijn naam is valselijk misbruikt op de Ergernissen-pagina op teletekst. Van Eijk: 'Ik vind het principieel onjuist dat een medium, zoals de KRO, de mogelijkheid biedt om onder andermans naam allerlei meningen te ventileren.'

Cor de Ridder schreef een boze brief aan Sp!ts. Die krant suggereert dat diabetes type 2 het gevolg is van een ongezonde levensstijl. 'Dat speelt zeker een rol, maar type-2 is ook erfelijk', stelt De Ridder.

Of het nu gaat om de verkoop van vuurwerk in december of eieren voor de Pasen, de boodschap in de media is al jaren dezelfde: Er worden grote omzetten verwacht en je moet er snel bij zijn anders is alles uitverkocht. 'Laten de media zich gewoon voor het karretje van de commercie spannen?', vraagt mediagebruiker Lennard Meijerse zich af.

Columnist Francisco van Jole verbaast zich over de enorme aandacht voor geweld in het openbaar vervoer. 'Dat is toch van alle tijden, vanwaar die hype?'

In de mediaraad zitten presentatrice Harmke Pijpers en NOS-verslaggever Gerri Eickhof.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 10 april door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole, Heleen Mees, Harmke Pijpers, Gerri Eickhof en Mohammed Benzakour. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie