Uitzending
De Leescoupé - 6-5-2009

6-5-2009

De Leescoupé

1608 x bekeken | 1 reacties
7
In de laatste aflevering van dit seizoen is Esther Verhoef te gast, bekend van thrillers als Rendez-vous, Close-up en Alles te verliezen. Met haar man Berry Verhoef schrijft ze boeken onder het pseudoniem Escober. In De Leescoupé vertelt Esther over het lievelingsboek uit haar kindertijd, een roman waarbij je vooral tussen de regels door moet lezen en haar favoriete thriller die haar tot het schrijven van haar debuut heeft aangezet.

Dat er veel mis kan gaan bij het verdelen van een nalatenschap beschrijft Jaap Willems in De erfenis. Twee notarissen hebben het boek gelezen en toetsen het verhaal aan de realiteit. Wat zijn voor hen de herkenbare aspecten uit De erfenis en welke familieruzies maken ze in de praktijk zelf mee?

Literatuurprofessor Thomas Vaessens tipt in de laatste aflevering een boek dat opschudding veroorzaakte toen het verscheen. Hij heeft in de roman met pen aantekeningen gemaakt: “Ze vormen een soort van spoorboekje door de roman heen. Een boek heeft allerlei geheimen en die openbaren zich als je langzaam leest, als je goed leest en vaak als je het voor de tweede of derde keer leest.”

In ruil voor recensies deelt Karin boeken uit aan reizigers:
- De thriller Wat nooit gebeurt van Anne Holt
- Laagland, een roman van Joseph O'Neill
- Ik stond laatst voor een poppenkraam, waarin Lucie Mosterd schrijft over haar dochter Maria die in handen van een loverboy valt

Deze uitzending van het programma De Leescoupé is uitgezonden op woensdag 6 mei door de KRO. Te gast waren Esther Verhoef en Lucie Mosterd. De presentatie was in handen van Karin de Groot en Thomas Vaessens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee