Uitzending
De Leescoupé - 29-4-2009

29-4-2009

De Leescoupé

1393 x bekeken | 0 reacties
6
Rosita Steenbeek is te gast in De Leescoupé en vertelt over haar favoriete boeken. Ze is een echte treinreiziger, ze schrijft zelfs in de trein. In 1994 debuteerde ze met de roman De laatste vrouw en dit jaar verscheen Ander licht. Ze heeft onder meer de beroemde roman Oorlog en Vrede van Tolstoj meegebracht, ze las de vijftienhonderd pagina’s met haar moeder in het ziekenhuis na een ernstig ongeluk.

Twee experts bespreken het boek Klatergoud van Franke van Hoeven over de glamour en schone schijn van een fashionmagazine. Hilmar Mulder, hoofdredactrice van Grazia, vindt dat er op bepaalde vlakken een goede schets wordt gegeven van de tijdschriftenwereld. Volgens Annemarie de Looij, redactrice bij Cosmopolitain, is het een boek dat je niet te serieus moet nemen en lekker op het strand moet lezen met een cocktail in je hand.

Iedere week behandelt literatuurprofessor Thomas Vaessens een klassieker. Deze keer vertelt hij over Kaas: “Het is een soort aanklacht tegen het hele kapitalistische systeem, maar de vileine kritiek is op een rustige, kalme, bijna milde manier vormgegeven. Dat kan niemand zo goed als Willem Elsschot.”

Karin deelt deze week de volgende boeken uit aan treinreizigers in ruil voor recensies:
- Kamermeisjes & soldaten, literair-journalistieke stukken van Arnon Grunberg
- De hand van mijn moeder, geschreven door Nafisa Haji
- ’s Nachts komen de vossen, een verhalenbundel van Cees Nooteboom

Deze uitzending van het programma De Leescoupé is uitgezonden op woensdag 29 april door de KRO. Te gast was Rosita Steenbeek. De presentatie was in handen van Karin de Groot en Thomas Vaessens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie