Uitzending
De avond van ... - De Avond van de Jonge Danser

De Avond van de Jonge Danser

De avond van ...

21-5-2009

| 2253 x bekeken | 0 reacties
7
Een avond vullende programma die in het teken staat van jonge talentvolle dansers die van dansen hun beroep willen maken. Van vier vooraanstaande dansopleidingen is één opmerkelijke danser geselecteerd. Tijdens de uitzending laten deze dansers in een speciale samengestelde choreografie hun kwaliteiten zien. Wie heeft het meeste talent en het juiste doorzettingsvermogen om als beste uit de bus te komen? De vier geselecteerden zijn Besim Hoti, Marne van Opstal, Niek Marsman, en Merel Lammers.

Ed Wubbe, artistiek leider van het Scapinoballet, stelt de choreografie samen. Hij maakt één choreografie waarin de kwaliteiten van de verschillende dansers naar voren komen. Te zien zijn de stijlen klassiek, urban, jazz en moderne dans; een weerspiegeling van het brede dansaanbod.

De dansers worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Han Ebbelaar (ex- balletdanser), Marco Gerris (ISH) en Ann van de Broek (choreografe). In samenwerking met het Dansersfonds wint de beste danser een geldbedrag.

Presentatie: Dieuwertje Blok

Deze uitzending van het programma De avond van ... met de titel De Avond van de Jonge Danser is uitgezonden op donderdag 21 mei door de NPS. De presentatie was in handen van Dieuwertje Blok.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie