Uitzending
De 5 W's - 17-1-2010

17-1-2010

De 5 W's

1036 x bekeken | 0 reacties
6
In deze uitzending volgen we Manja Pach die zich als voorzitter van het bestuur van de stichting De Dierense Sjoel jarenlang heeft ingezet voor de restauratie van een oud medienesjoeltje. De uit 1884 daterende synagoge in het Gelderse dorp wordt deze week na een langdurige restauratie opnieuw in gebruik genomen.

'Het joodse leven is er. Alleen is het voor een deel ook erg naar binnen gekeerd geweest, dat is allemaal begrijpelijk en verklaarbaar. Tegelijkertijd denk ik, het is goed om te laten zien; er leven nog Joden, ze zijn niet allemaal dood. En er zijn niet alleen maar Joden die leven maar er zijn ook mensen die Joods leven. Laat het maar zien ook. In dit gebouw kun je dat ook heel goed. Dit is ons huis...', zegt Manja Pach in de 5W's.

Deze uitzending van het programma De 5 W's is uitgezonden op zondag 17 januari door Joodse Omroep. De presentatie was in handen van Deborah van der Starre en Naomi Italiaander.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee