Uitzending
College Tour - Jerry Springer

Jerry Springer

College Tour

19-9-2014

| 2495 x bekeken | 0 reacties
6
Jerry Springer (13 februari 1944) wordt geboren in het Highgate tube station dat destijds gebruikt werd als schuilplaats tegen de Duitse bommen. Zijn ouders zijn Joodse vluchtelingen waarmee hij op vijfjarige leeftijd naar de Verenigde Staten emigreert en in het grote New York terechtkomt. Daar ziet hij voor het eerst John F. Kennedy op televisie en zo begint zijn fascinatie voor politiek.

Politiek

Na het behalen van een bachelor in Political Science en een master in Rechten besluit Jerry om de stap te wagen en stelt zich verkiesbaar voor het Huis van Afgevaardigden. In 1977 wordt hij verkozen als burgemeester van Cincinnati. Ook stelt hij zich meerdere malen verkiesbaar op voor gouverneur van Ohio, maar wordt onder andere door het slechte imago van The Jerry Springer Show nooit verkozen.

Door zijn interesse in politiek werkt Jerry tijdens zijn studentenjaren voor een progessief radiostation op de Universiteit in Tulane. Hier doet hij zijn eerste ervaringen als presentator op. Hierop wordt hij aangenomen als politiek verslaggever voor het programma WLWT van NBC. Door Jerry stijgt het programma meteen in kijkcijfers en hij wint meerdere lokale Emmy Awards, waardoor zijn nationale carrière van start gaat.

The Jerry Springer Show

Wat begon als een informatief programma waarin met politici en beroemdheden gesproken wordt, transformeert The Jerry Springer Show vanwege lage kijkcijfers in een snel en controversieel programma waarin 'normale' mensen hun problemen met elkaar uitvechten. Tijdens het programma Newsnight vraagt Jeremy Paxman aan Springer of hij zich schaamt voor zijn programma, waarop hij ongenuanceerd toegeeft dat hij het programma eigenlijk altijd maar 'stupid' vond. Toch is het één van de meest spraakmakende en langlopende talkshows in Amerika. Critici noemen het programma banaal en volledig gebaseerd op leedvermaak, maar toch opent het programma deuren voor tal van shows die nu op televisie te zien zijn.

De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma NOVA College Tour met de titel Jerry Springer werd uitgezonden op vrijdag 19 september door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie