Uitzending
College Tour - Ed Sheeran

Ed Sheeran

College Tour

6-5-2017

| 935 x bekeken | 0 reacties
6
Hij is één van de grootste wereldsterren van deze tijd. Met honderden miljoenen streams voor zijn nieuwste album ÷ (‘DIVIDE’) en de singles ‘Shape Of You’ en ‘Castle On The Hill’ breekt hij alle records. De nu 26-jarige Ed Sheeran breekt internationaal door met zijn debuutsingle ‘The A Team’ en zijn carrière raakt in een stroomversnelling met hits als ‘I See Fire’, ‘Photograph’ en ‘Thinking Out Loud’. Voor het laatstgenoemde nummer wint de Britse singer-songwriter in 2015 de Grammy Award voor ‘Song of the Year’. Na een jaar lang bewust afwezig te zijn geweest op social media en weg uit de publiciteit is hij nu weer helemaal terug met zijn gloednieuwe album: ÷ (‘DIVIDE’, release 3 maart) dat nu al in 98 landen in iTunes op nummer 1 staat waarmee de sympathieke Sheeran geschiedenis schrijft. Op dinsdag 4 april spreekt College Tour dit popfenomeen exclusief net voor zijn uitverkochte optreden in Ziggo Dome.

Sheeran groeit op in het plattelandsdorpje Framlingham in het oosten van Engeland. Van jongs af aan leert hij gitaar spelen en schrijft hij z’n eigen nummers. Op zijn zestiende stopt hij met school om zich helemaal op muziek te richten. Hij reist naar Londen om in kleine zaaltjes te spelen. Hij heeft geen onderdak, dus hij slaapt vooral bij vrienden op de bank. De ambities van Ed gaan verder dan Europa. Hij vliegt naar Los Angeles om daar open mic-avonden te spelen. Zijn talent wordt opgemerkt door Jamie Foxx die zo onder de indruk is van Sheeran dat hij hem toegang geeft tot zijn studio. Dat jaar wordt hij ook ontdekt door Elton John die hem onderbrengt bij zijn managementbureau. John en Sheeran zijn inmiddels goede vrienden. Ze treden samen op bij de Grammy Awards in 2013 en Elton geeft hem regelmatig advies.

Zijn talent ontgaat ook de Amerikaanse superster Taylor Swift niet. Sheeran mag mee op tour en staat in het voorprogramma van haar show. Hierdoor breekt hij ook in Amerika door met als resultaat drie uitverkochte shows op Madison Square Garden. Ook als songwriter schrijft hij aan de lopende band muziek, voor en met anderen. Zo heeft hij nummers geschreven voor en met grote artiesten als Justin Bieber, Taylor Swift, One Direction, James Blunt en Major Lazer.

Zijn tweede album X (‘multiply’) volgt snel. Sheeran begint meteen aan zijn volgende wereldwijde tournee. Met als hoogtepunt van de tour drie uitverkochte shows in Wembley Stadium. Sheeran is hiermee de eerste solo-artiest ooit die helemaal alleen optrad in het gigantische stadion.

Na een jaar lang reizen en offline te zijn geweest, post Sheeran eind 2016 cryptische hints naar een nieuw album op twitter. Begin maart 2017 is het dan zover en brengt hij zijn derde album ÷ (‘DIVIDE’) uit, waar onder andere hits op staan als ‘Castle On The Hill’ en ‘Shape Of You’ waarvan laatstgenoemde op dit moment Sheeran’s grootste hit uit zijn carrière is.

In deze uitzending van College Tour was Ed Sheeran te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma College Tour met de titel Ed Sheeran werd uitgezonden op zaterdag 6 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie