Uitzending
College Tour - Anouk

Anouk

College Tour

19-6-2015

| 1540 x bekeken | 0 reacties
6
Zonder twijfel is zij Nederlands beste zangeres die ons land ooit heeft gehad. Op maandagmiddag 3 november 2014 op het Conservatorium van Amsterdam was Anouk te gast bij College Tour.

Op 8 april 1975 wordt Anouk Teeuwe geboren in Den Haag. Hier groeit ze door haar blues zingende moeder op met veel muziek om haar heen. Wanneer ze in de derde klas besluit te stoppen met school loopt ze weg van huis en komt ze in verschillende tehuizen terecht. In deze periode ontplooit ze zich als zangeres en wordt ze later zonder vooropleiding toegelaten op het Rotterdams Conservatorium.

In 1995 wordt ze voor het eerst opgemerkt door radio-dj Alfred Lagarde van Veronica waarna ze een jaar later haar eerste platencontract tekent bij Dino Music. Met het nummer 'Nobody's Wife' breekt Anouk door in de Nederlandse hitlijsten. Ook internationaal zet ze zich hiermee op de kaart. Met het album 'Together Alone' die hierop volgt wordt Anouk de bestverkopende artiest van dat jaar. Al snel staat ze op de grootste festivals. Zo ook op Pinkpop waar ze in 1998 tijdens haar eerste nummer met een ei wordt bekogeld, waarop ze demonstratief haar shirt uittrekt en in slechts haar BH onverstoorbaar verder zingt.

Hierna volgen acht studioalbums die stuk voor stuk platina worden en bijna allemaal een nummer 1 notering behalen. Niemand kan er meer onderuit; Anouk is de meest succesvolle zangeres die Nederland ooit gekend heeft. Ze verkoopt de Ziggo Dome, Ahoy en de Gelredome uit en alle singles worden meteen hits. Ook in het buitenland wordt Anouk opgepikt. In Europa is ze een ster, maar ook in Amerika wordt ze door beroemde bloggers 'The Dutch Amy Winehouse' genoemd.

In 2013 vertegenwoordigt Anouk Nederland op het Eurovisiesongfestival. Hier krijgt ze veel kritiek op vanwege de reputatie die inmiddels is ontstaan over deze wedstrijd. Anouk trekt zich hier niks van aan en ontkracht dit door met haar nummer 'Birds' de tot dan toe hoogste notering in 14 jaar te behalen.

Ze is net bevallen van haar inmiddels vijfde kindje en heeft in de tussentijd ook nog een nieuw album opgenomen. Het is duidelijk; Anouk is nog steeds niet te stoppen!

In deze uitzending van NOVA College Tour was Anouk Teeuwe te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma NOVA College Tour met de titel Anouk werd uitgezonden op vrijdag 19 juni door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie