Uitzending
Buitenhof - Rob Bertholee, Opvang vluchtelingen & De VVD, de NSB en Haya van Someren

Rob Bertholee, Opvang vluchtelingen & De VVD, de NSB en Haya van Someren

Buitenhof

6-9-2015

| 1150 x bekeken | 0 reacties
3
Rob Bertholee, hoofd van de AIVD
Hoe goed functioneren onze Veiligheidsdiensten? Deze week liep een Nederlandse militair over naar IS, steeg het dreigingsniveau naar bijna kritiek en werd de Nederlandse ambassade in Brussel extra beveiligd. De AIVD en minister Plasterk willen een verruiming van hun bevoegdheden: aftappen van telefoongesprekken, websites bezoeken, e-mails en whatsapp-berichten bekijken. Komt de privacy van de burger niet in de knel? En wie gaat hier vooraf toestemming voor geven? Nu is dat alleen de minister. In Buitenhof: Rob Bertholee, hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Opvang van vluchtelingen
Volgende week neemt het kabinet een besluit over de opvang van de groeiende stroom vluchtelingen. Onmisbare schakel bij de uitvoering zijn de Nederlandse gemeenten. Maar willen de gemeenten wel en hoe groot is het draagvlak bij de burgers?

In Buitenhof een gesprek tussen het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgoz, zelf ooit vluchtelinge, Ronald Sørensen van Leefbaar Rotterdam en Carine Bloemhoff, fractievoorzitter van de PvdA Groningen.

De VVD, de NSB en Haya van Someren
Ze werd wel ‘de Marlene Dietrich van de Tweede Kamer’ en ‘glamourgirl’ genoemd: Haya van Someren. Kamerlid, partijvoorzitter. Icoon binnen de VVD met haar typerende lage stem en felle debatstijl. Alies Pegtel, journaliste en historica, schreef in opdracht van de VVD een biografische schets. Over haar leven in de politiek en het NSB-verleden van haar familie. Daardoor nam de VVD afstand van het boek.

In deze uitzending van Buitenhof waren Ronald Plasterk, Haya van Someren en Ronald Sorensen te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Rob Bertholee, Opvang vluchtelingen & De VVD, de NSB en Haya van Someren werd uitgezonden op zondag 6 september door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie