Uitzending
Buitenhof - Klimkin, Minder pensioen, Cees Nooteboom

Klimkin, Minder pensioen, Cees Nooteboom

Buitenhof

3-4-2016

| 1479 x bekeken | 0 reacties
5
Klimkin, Minder pensioen, Cees Nooteboom

Pavlo Klimkin, de minister van Buitenlandse Zaken van Oekra´ne
Een exclusief interview met de minister van Buitenlandse Zaken van Oekra´ne Pavlo Klimkin. Over het referendum over het associatieverdrag met Oekra´ne. Over de crisissituatie in zijn land en de relatie met het Rusland van Poetin.

Minder pensioen
Voor veel Nederlanders is het volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een feit: minder pensioen. Door de historisch lage rente kunnen de fondsen hun beloftes niet meer waarmaken. De roep om een radicaal ander stelsel klinkt steeds luider. Maar hoe doe je dat? Is een waardevast pensioen nog wel van deze tijd? Krijgen jongeren in de toekomst nog wel pensioen? Te gast Corien Wortmann, voorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, Anna Grebenchtchikova, voorzitter van de pensioencommissie van CNV Jong en Theo Kocken, hoogleraar Risk Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Cees Nooteboom
Een duister voorgevoel is het bijzondere boek dat Cees Nooteboom schreef over Jheronimus Bosch. De schilder van wie een retrospectief in Den Bosch een doorslaand succes is. Nooteboom gaat in op de eeuwigheidswaarde van werken als de Tuin der Lusten en de Hooiwagen en hij geeft zijn kijk op deze geniale schilder.

In deze uitzending van Buitenhof waren Cees Nooteboom en Theo Kocken te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Klimkin, Minder pensioen, Cees Nooteboom werd uitgezonden op zondag 3 april door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie