Uitzending
Buitenhof - Brexit, Ron Meyer in debat met Alexander Rinnooy Kan, Ophef bij De Bezige Bij

Brexit, Ron Meyer in debat met Alexander Rinnooy Kan, Ophef bij De Bezige Bij

Buitenhof

17-4-2016

| 1320 x bekeken | 0 reacties
4
Brexit: In or Out?
Na het referendum over Oekraïne kijkt Europa vol spanning naar 23 juni, de dag dat de Britten zich gaan uitspreken over in of uit de Europese Unie. De Engelse premier David Cameron voert een felle pro-campagne, maar zijn grote concurrent Boris Johnson gooit hoge ogen. Gevolg: een sterk verdeelde Conservatieve Partij in een sterk verdeeld Verenigd Koninkrijk. In Buitenhof Charlotte Leslie, lid van de Conservatives.

Ron Meyer in debat met Alexander Rinnooy Kan
Voortdenderende globalisering? De burger zit er niet meer op te wachten, en dat is eigenlijk best te begrijpen. Aldus minister Jeroen Dijsselbloem deze week. En ook het IMF signaleert de trend tégen economische samenwerking. Is het ideaal van globalisering nog te verdedigen? Ron Meyer, partijvoorzitter van de SP, in debat met D66-senator Alexander Rinnooy Kan.

Ophef bij De Bezige Bij
‘Pleidooi voor radicalisering’ is de titel van het boek van de Belgische columnist en activist Dyab Abou Jahjah dat op 1 september verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij. Die beslissing heeft bij verschillende toonaangevende schrijvers van het fonds, zoals Leon de Winter, Jessica Durlacher en Marcel Möring, tot verontwaardigde reacties geleid. Een schrijver die oproept tot vernietiging van de staat Israël hoort niet bij De Bezige Bij. Over de dilemma’s van het uitgeven en de macht van auteurs Wouter van Oorschot, uitgever in ruste.

In deze uitzending van Buitenhof was Alexander Rinnooy Kan te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Brexit, Ron Meyer in debat met Alexander Rinnooy Kan, Ophef bij De Bezige Bij werd uitgezonden op zondag 17 april door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie