Uitzending
Buitenhof - Herman Van Rompuy, Wiebe Draijer

Herman Van Rompuy, Wiebe Draijer

Buitenhof

11-11-2018

| 775 x bekeken | 0 reacties
7
Herman Van Rompuy
Geen memoires, maar Anti-memoires, zo heeft oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zijn laatste boek genoemd. Geen herinneringen, maar levenslessen die hij tijdens zijn indrukwekkende loopbaan heeft opgedaan. Hij was niet alleen de eerste 'president' van Europa, maar ook premier van BelgiŽ en minister van Begroting aldaar. Welke lessen heeft hij in de politiek geleerd? Hoe verklaart hij de aantrekkingskracht van het populisme? En hoe kijkt hij naar de brexit? Een gesprek met Herman Van Rompuy.

Lessen uit de crisis
Tien jaar na het begin van de financiŽle crisis blijven de schandalen zich opstapelen: witwaspraktijken en een recordboete bij ING, een miljardenfraude met dividendbelasting in verschillende Europese landen, een schikking van bijna 300 miljoen euro in een witwaszaak van een Rabo-dochter in Amerika. Hebben banken eigenlijk wel wat geleerd van de crisis? We praten daarover met Rabobank-topman Wiebe Draijer.

Zwartkijkers
Zwart-witpredikers zijn zwartkijkers: volgens publicist Herman Vuijsje is er sprake van overdrijving en generalisering als het gaat om het verschil tussen zwart en wit. Over zijn boek Zwartkijkers gaat hij in discussie met de Vlaamse schrijver en columnist Dalilla Hermans.

Schuim en As
De buitenlandse kranten worden besproken door Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum.

In deze uitzending van Buitenhof waren Herman Van Rompuy, Wiebe Draijer en Herman Vuijsje te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Diana Matroos en Jort Kelder. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Herman Van Rompuy, Wiebe Draijer werd uitgezonden op zondag 11 november door de VARA en de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie