Uitzending
Buitenhof - Piet Hein Donner, Martin van Rijn

Piet Hein Donner, Martin van Rijn

Buitenhof

28-10-2018

| 1006 x bekeken | 0 reacties
6
Afscheidsinterview met Piet Hein Donner
Jarenlang was hij minister van Justitie en later van Sociale Zaken. Sinds 2011 is Piet Hein Donner vicepresident van de Raad van State. Vanuit dit hoge college van staat beoordeelde hij nieuwe wetten en gaf hij de regering (on)gevraagd advies over een breed scala aan onderwerpen. Aanstaande woensdag zwaait hij af. Hoe kijkt hij terug op deze bijzondere periode? Zijn we wel zuinig genoeg op onze traditionele instituties en democratische verworvenheden? En ziet hij ruimte voor staatsrechtelijke vernieuwing?

Burgeroorlog Jemen
Mark Lowcock, verantwoordelijk voor humanitaire hulp bij de Verenigde Naties, luidt de noodklok voor een hongersnood van ongekende omvang in Jemen. Ook door de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi is de oorlog in Jemen opnieuw onder de aandacht gekomen. Wat is er in Jemen aan de hand? En welke rol speelt Saoedi-ArabiŽ in deze oorlog? Een gesprek met arabist en jurist Laila al-Zwaini, die jarenlang in Jemen heeft gewoond.

Schuim en As: Margriet Brandsma
De Duitse kranten over de cruciale verkiezing in deelstaat Hessen worden besproken door journalist en voormalig Duitsland-correspondent Margriet Brandsma.

In deze uitzending van Buitenhof waren Piet Hein Donner en Margriet Brandsma te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Diana Matroos en Jort Kelder. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Piet Hein Donner, Martin van Rijn werd uitgezonden op zondag 28 oktober door de VARA en de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie