Uitzending
Buitenhof - De Nieuwe Zorg & De Commissarissen van de Koningin

De Nieuwe Zorg & De Commissarissen van de Koningin

Buitenhof

28-4-2013

| 995 x bekeken | 0 reacties
6
Zorg 2.0
Vanaf 2015 staat de overheid niet meer zo makkelijk klaar om u te helpen als u langdurige zorg nodig hebt. Toegang tot een verzorgingshuis wordt moeilijker en we moeten eerst maar een beroep doen op familie, buren en de eigen spaarpot. Na een half jaar wachten en na moeizame onderhandelingen over een zorgakkoord liggen ze nu eindelijk op tafel: de hervormingsplannen voor de langdurige zorg. De AWBZ gaat op de schop, er moet 3,5 miljard worden bezuinigd en hiermee wordt één van de grote bouwstenen van dit kabinet gelegd. In Buitenhof de architect van deze revolutionaire ingrepen in de zorg, staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA).

Van uitstel naar afstel
Drie Commissarissen van de Koningin spreken over het aanstaande koningschap en de ommezwaai van minister Plasterk om de fusie van provincies een jaar uit te stellen. Komt van uitstel dan toch afstel?Jacques Tichelaar, Jan Franssen en Wim van de Donk, Commissaris in respectievelijk Drenthe, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De Nieuwe Zorg & De Commissarissen van de Koningin is uitgezonden op zondag 28 april door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Jacques Tichelaar, Ronald Plasterk en Wim van de Donk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie