Uitzending
Buitenhof - Cito-toetsen & Uitgevers

Cito-toetsen & Uitgevers

Buitenhof

17-3-2013

| 1179 x bekeken | 0 reacties
5
Alle scholen aan de Cito-toets
Het is voor de kwaliteit van ons onderwijs veel beter als alle basisscholen verplicht de Cito eindtoets gaan invoeren. Dat is in het belang van leerlingen, ouders en ook van de scholen zelf, stelt staatssecretaris Sander Dekker van OCW. Komende donderdag debatteert de Tweede Kamer over zijn wetsvoorstel om de eindtoets overal in te voeren. Maar is de Cito toets hier wel voor bedoeld en zitten scholen en leraren hier wel op te wachten? In Buitenhof staatssecretaris Sander Dekker.

Het geheim van de uitgever
Het is Boekenweek! Robbert Ammerlaan was tot voor kort uitgever van de Bezige Bij. Hij is de éminence grise onder de Nederlandse uitgevers. Ammerlaan boekte grote successen met literaire schrijvers als Harry Mulisch, Gerard Reve, Jan Wolkers en Hugo Claus. Ammerlaan heeft een aparte werkwijze: hij gelooft heilig in goede relaties, vriendschappen en intensieve begeleiding van schrijvers. Maar hoe moet de terugval van de boekenverkoop tot staan worden gebracht?

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Cito-toetsen & Uitgevers is uitgezonden op zondag 17 maart door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast was Sander Dekker.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie