Uitzending
Buitenhof - 26-4-2015

26-4-2015

Buitenhof

1265 x bekeken | 0 reacties
5
Europa en het vluchtelingenvraagstuk
Asielzoekers, economische vluchtelingen. Door de onrust en oorlog in het Midden Oosten en landen in Afrika trekken steeds meer mensen naar Europa. Na de ramp met de bootvluchtelingen op de Middellandse Zee besloot een ingelaste Europese Raad donderdag het budget voor Frontex te verdrievoudigen, schepen van de smokkelaars te vernietigen en mensenhandelaren hard aan te pakken. Is daarmee het probleem opgelost of staan we aan de vooravond van een volksverhuizing? In Buitenhof een debat met Tineke Strik (vice-fractievoorzitter in de Eerste Kamer voor GroenLinks), Job Cohen (voormalig staatssecretaris van Vreemdelingenzaken), Thierry Baudet (publicist en rechtsfilosoof) en Rob de Wijk (directeur van het The Hague Centre for Strategic Studies).

Belastingverlaging: wat levert het op?
De belastingen gaan omlaag de komende jaren. Dat hebben de VVD en PvdA beloofd. De hervorming van het belastingstelsel moet honderdduizend banen opleveren. Gaat dat lukken? In Buitenhof een interview met Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau. Zij presenteert een nieuw boek: over lagere belastingen, meer banen en de moeilijke politieke keuzes die voorliggen

In deze uitzending van Buitenhof waren Job Cohen, Rob de Wijk, Tineke Strik en Thierry Baudet te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 26 april door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie