Uitzending
Broodje Gezond - 25-6-2020

25-6-2020

Broodje Gezond

247 x bekeken | 0 reacties
6
Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig. Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om eens paal en perk te stellen aan de hele soja-discussie. Want dit gaat niet alleen de vegetariŽrs aan. Soja zit in legio producten, dus we eten het allemaal vaak zonder het te weten. Maar is dat nu erg of niet? Hun zoektocht voert Marlijn en Ersin langs de enige Nederlandse sojakweker die ons land rijk is, ze praten met een arts die soja weigert te eten en een producent die juist ontzettend trots is op zijn sojaburgers. Maar wie heeft nu gelijk? Is de angst voor het sojaboontje nu wel of niet terecht?

De presentatie was in handen van Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg. Deze uitzending van het programma Broodje Gezond werd uitgezonden op donderdag 25 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee