Uitzending
Brandpunt - 2-6-2015

2-6-2015

Brandpunt

1274 x bekeken | 0 reacties
6
Binnen een paar weken moet Europa het groene licht geven voor een militaire operatie om mensensmokkelaars op de Libische kust aan te vallen. In het land zijn honderdduizenden vluchtelingen neergestreken met maar ťťn doel: zo snel mogelijk in een boot stappen om de overtocht naar Europa te wagen. Maar hoe realistisch is dat Europese plan? Verslaggever Aart Zeeman over het kat en muis spel in de gevaarlijke chaos van LibiŽ waar Islamitische milities, waaronder die van IS, strijden om de macht.

Al sinds de jaren negentig is hij op de vlucht, bang voor de mannen die hij ooit zijn bloedbroeders noemde. Het valt niet mee te ontkomen aan de wraak van de Hellís Angels. Vanuit zijn schuilplaats ergens in ScandinaviŽ, volgt deze Deense biker de motorbendes in Limburg. Hij waarschuwt Nederland voor een bendeoorlog, want hij weet hoe snel het uit de hand kan lopen.

De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek, Eva Jinek en Liesbeth Staats. Deze uitzending van het programma Brandpunt werd uitgezonden op dinsdag 2 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie