Uitzending
Brandpunt - 10-11-2013

10-11-2013

Brandpunt

4398 x bekeken | 0 reacties
7
Het is dit weekend precies dertig jaar geleden dat hij samen met drie vrienden Freddy Heineken ontvoerde. Cor van Hout, door intimi omschreven als een joviale boef met een slechte dronk, werd zelf tien jaar geleden geliquideerd. In Brandpunt praat voor het eerst een familielid openlijk over Van Hout: zijn zus Laura. Aart Zeeman maakt een portret over een kwajongen uit de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, die uitgroeide tot een topcrimineel.

Het is een van de grootste bedreigingen van de volksgezondheid en artsen zijn volledig machteloos: de opkomst van multiresistente bacteriŽn. Afgelopen jaar kostte het in Amerika alleen al 23.000 mensenlevens en ook in Zuid-Europa is de bacterie inmiddels opgedoken. Volgens deskundigen is het niet de vraag of hij ook in Nederlandse ziekenhuizen opduikt, maar wanneer. Wouter Kurpershoek over de onmogelijke strijd tegen een bacterie die zich door niets of niemand laat afremmen.

Amerikaanse astronomen publiceerden deze week een opmerkelijk feit: in het heelal zijn er miljarden planeten die op de aarde lijken. Een gegeven dat gekscherend misschien wel het belangrijkste nieuws werd genoemd van de afgelopen 100.000 jaar. Vooral omdat het een oneindige reeks vragen oproept waarvan een deel mogelijk al snel beantwoord zal worden. Is er leven op die andere planeten? Hoe ziet dat er dan uit? En zijn we ooit in staat om daar zelf een kijkje te gaan nemen? Fons de Poel laat zich tijdens een nachtrit bijpraten door Govert Schilling, kenner van ons heelal.

In deze uitzending van Brandpunt was Govert Schilling te gast. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek, Eva Jinek en Liesbeth Staats. Deze uitzending van het programma Brandpunt werd uitgezonden op zondag 10 november door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie