Uitzending
Blauw Bloed - 5-9-2020

5-9-2020

Blauw Bloed

923 x bekeken | 0 reacties
4
We volgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun eerste werkzaamheden. Na de welverdiende zomervakantie was het tijd om weer aan de slag te gaan. Zo was de koning vrijdag te vinden op voor hem bekend terrein: Schiphol-Oost. Daar opende hij een nieuw radar- en trainingsgebouw van Luchtverkeersleiding Nederland. Koningin Máxima ging een dag eerder langs bij het Rotterdamse buurthuis Thuis in West.

Aandacht voor de Belgische koninklijke familie. Zij maken een lastige tijd door. Koningshuisdeskundige Wim Dehandschutter praat ons bij. Krijgen ze er in België een prinses bij nu Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van koning Albert, volgende week voor de rechter haar titel opeist? En het laatste nieuws rond kroonprinses Elisabeth, die zich maandag meldde bij de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Zo moeder, zo dochter: Prinses Elisabeth en prinses Amalia. Deze jonge prinsessen beginnen steeds meer hun eigen kledingstijl te ontwikkelen. Toch is ook de invloed van hun moeder nog wel zichtbaar. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, kijkt met ons naar de stijlontwikkeling van Amalia en haar leeftijdsgenoten.

Samen met conservator Paul Rem nemen we een kijkje bij de tentoonstelling 'Koninklijk Blauw' in Kunstmuseum Den Haag.

We starten met onze nieuwe serie De onbekende titels van de koning. Historicus Simone Lamain vertelt er meer over.

De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed werd uitgezonden op zaterdag 5 september door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie